Οδηγίες για διασύνδεση με το MYDATA & διαβίβαση παραστατικών

  • 10 views
  • May 22, 2024
Βήμα 1: Δημιουργία σύνδεσης

Για να γίνει διασύνδεση μεταξύ του RoomRack PMS και της ΑΑδε και να διαβιβάζονται με επιτυχία τα παραστατικά σας ακολουθείτε τα εξής βήματα:

  1. Μεταβαίνετε στην καρτέλα Αναφορές > ΑΑΔΕ – myData > myData Wizard
  2. Στα ανάλογα πεδία, προσθέτετε τα στοιχεία, που σας έχει δώσει ο λογιστής σας ως κωδικούς, αφου έχει κάνει με επιτυχία την εγγραφή του καταλύματος σας στο REST API της ΑΑΔΕ.
    Αυτα είναι
    όνομα χρήστη”, “mydatakey”, “mydata ΑΦΜ”.
  3. Επιλέγετε από το dropdown ονόματι “Σύνδεση” αν επιθυμείτε να κάνετε δοκιμαστική ή κανονική σύνδεση.
    Προσοχή: η δοκιμαστική σύνδεση έχει διαφορετικούς κωδικούς από την κανονική, οπότε ενημερώστε εκ των προτέρων τον λογιστή σας ώστε να σας δώσει τα σωστά creditentials.
  4. Στην επιλογή ονόματι “Μέθοδος αποστολής” έχετε δύο τρόπους διαβίβασης. Είτε το αφήνετε στο “Χειροκίνητα” αν θέλετε να στέλνετε τα παραστατικά σας, αφού κάνετε έλεγχο πρώτα και τα ανεβάζετε όπως μέχρι πρότινος απο το report <<Παραστατικα ΑΑΔΕ>> , είτε μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή ”Αυτόματα” κατά την οποία, όταν εκδίδετε ένα παραστατικό ταυτόχρονα ανεβαίνει στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ . 
  5. Πατάτε ενεργοποίηση mydata.
  6. Τέλος πατάτε αποθήκευση.

 

Η εικόνα που θα βλέπετε θα είναι κάπως έτσι:

 

 

Βήμα 2: Διαδικασία ανεβάσματος

Ρωτήστε τον λογιστή σας, κάθε πότε πρέπει να ανεβάζετε τα παραστατικά σας

  1. Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει ως μέθοδο αποστολής το “Αυτόματα” όλα τα παραστατικά σας θα ανεβαίνουν όταν εκδίδονται. Ωστόσο για μεγαλύτερο έλεγχο και επειδή κάποιες φορές η ΑΑδε καθυστερεί ή τυχαίνουν κενά στη σύνδεση σας με το internet, καλό είναι στο τέλος της ημέρας να ελέγxετε μέσα στο Report Παραστατικά ΑΑΔΕ – myDATA ότι τα παραστατικά έχουν ανέβει και φαίνονται ως Success στο myDATA status.
  2. Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει ως μέθοδο αποστολής το “Χειροκίνητα” θα πρέπει να μεταβείτε, αφού έχουν γίνει όλες οι κρατήσεις checked out και έχουν εκδοθεί τα παραστατικά της ημέρας, στο Αναφορές > ΑΑΔΕ – myData > Παραστατικά ΑΑΔΕ – myDATA
 
  • Μέσα σε αυτο το report θα βρείτε όλα τα παραστατικά που κόψατε μέσα στην ημέρα (υπάρχει επιλογή calendar για αλλαγή ημερομηνιών)
  • Πατάτε επιλογή παραστατικών σελίδας και ανέβασμα επιλεγμένων ή αν θέλετε να ανεβάσετε συγκεκριμένα παραστατικά και όχι όλα μπορείτε απο το βελάκι  στα δεξία του κάθε παραστατικού να τα διαβιβάσετετε μεμονωμένα.

Διαβίβαση συγκεντρωτικά:

 

Διαβίβαση μεμονωμένα:

  • Μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα δείτε στο mydata status να γράφει Success , εφόσον όλα έγιναν σωστά. Αν δείτε οποιοδήποτε άλλο μήνυμα, μας ενημερώνετε.