Νέο προφίλ πελάτη

  • 9 views
  • May 23, 2024
Το προφίλ πελάτη έχει νέα μορφή, με περισσότερα στοιχεία και ευκολότερη πλοήγηση. Για να προχωρήσετε στη δημιουργία πελάτη, έχετε 3 επιλογές:
  • Μέσω της δημιουργίας κράτησης, στη προσθήκη στοιχείων φιλοξενούμενου
  • Μέσω του κρατήσεις > πελάτες > δημιουργία, για απλή προσθήκη στοιχείων πελάτη χωρίς αναγκαστικά τη σύνδεση του με κράτηση
  • Μέσω του + στο πάνω δεξιά μέρος του προγράμματος
Από όλους τους τρόπους, το εικαστικό είναι ίδιο. Θα αντικρίσετε 10 boxes. Το πρώτο, το πιο κεντρικό, περιέχει όλα τα βασικά στοιχεία του πελάτη, όπως Ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας. Υποχρεωτικά πεδία αποτελούν μόνο το Επίθετο και η χώρα. Πληκτρολογώντας αυτά, θα παρατηρήσετε τον κύκλο στα αριστερά σας να αποκτά τα αρχικά του πελάτη, σημάδι ότι έγινε η πρώτη ενημέρωση και μπορείτε να προχωρήσετε στη προσθήκη των λοιπών στοιχείων. Προσοχή! Η ενημέρωση αυτή δεν ισούται με αποθήκευση. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πατήσετε “Αποθήκευση”. Τα λοιπά 9 boxes, αφορούν ταξινομημένα τις εξής πληροφορίες:
  1. Στοιχεία επικοινωνίας
  2. Διεύθυνση
  3. Προσωπικές Πληροφορίες
  4. Συνδεδεμένες Επαφές
  5. Προτιμήσεις (auto)
  6. Έγγραφα
  7. Οικονομικά Στοιχεία
  8. Σημειώσεις
  9. Συνημμένα
  Τα boxes με ένα μολυβάκι δίπλα από τον τίτλο τους, επιτρέπουν τη προσθήκη πολλαπλών δεδομένων. Για παράδειγμα, στο box Στοιχεία Επικοινωνίας, μπορείτε να προσθέσετε πάνω από έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Το πόσα δεδομένα έχετε περάσει για το κάθε πεδίο, θα σας είναι ξεκάθαρο με μία ματιά χάρη στον αριθμό που θα εμφανιστεί δίπλα σε αυτό. Εξωτερικά, θα εμφανίζονται τα δεδομένα τα οποία εσείς έχετε επιλέξει ως “πρωτεύον” . Τα boxes τα οποία δεν περιλαμβάνουν το εικονίδιο με το μολυβάκι δίπλα στον τίτλο τους, είναι ελεύθερα για επεξεργασία απευθείας κάνοντας κλικ πάνω στο κάθε πεδίο που περιέχουν. Στο τελευταίο box, θα δείτε την επιλογή συνημμένα. Μπορείτε πλέον να κάνετε upload JPG, PNG ή PDF αρχεία και να τα αποθηκεύετε στο προφίλ πελάτη. Υπόψιν, το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος του κάθε αρχείου είναι τα 2MB. Τέλος, υπάρχει η επιλογή διαγραφής πελάτη. Για να ολοκληρωθεί, χρειάζεται μία επιβεβαίωση – δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε τη λέξη “ΔΙΑΓΡΑΦΗ”. Προσοχή: Δεν επιτρέπεται η διαγραφή πελατών που σχετίζονται με inhouse κρατήσεις ή με παραστατικά στο όνομα τους.   Δείτε τη διαδικασία με βίντεο: